Privacyverklaring

Miranda Timmer Uncategorized

Vanaf vandaag, 25 mei 2018, gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in.
Om te voldoen aan de nieuwe privacywet, hebben wij deze privacyverklaring opgesteld.
Hiermee krijgt u inzicht in hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar info@knipinn.nl

Met vriendelijke groet,

Team Kapsalon Knipinn

Onze bedrijfsfilm

Miranda Timmer Kapsalon

Bekijk hier onze bedrijfsfilm om een indruk te krijgen van onze kapsalon en diensten.

Curlsys review door Sandra van Uffelen

Miranda Timmer Curlsys

De krullenkapper

Ik hou van krullen. Mijn eigen haar heeft van zichzelf “slag” en met wat moeite kan ik er met de juiste producten redelijk wat “krul” in kneden wat ik dan ook regelmatig doe. Jaren geleden had ik wel eens gelezen dat er een speciale manier was om krullen te knippen en een kapper ergens in het oosten van het land, had zich speciaal hiervoor laten opleiden in het buitenland en was dus nu gepromoveerd tot krullenspecialist. Dat leek me geweldig om te proberen maar om nou vanuit De Lier helemaal naar Oost-Nederland te gaan voor de kapper?

Een paar weken terug kwam ik er achter dat in het Westland, in Poeldijk om precies te zijn, nu ook een salon zit die zich heeft gespecialiseerd in krullen. Je moet dan in aanleg wel al slag, golven of krullen hebben natuurlijk. Oorspronkelijk steil haar kan helaas alleen in krul veranderen door permanent of krultang.

Op de website kon ik al diverse metamorfoses zien. Pluizige of halfslachtige krullen werden omgetoverd tot mooie verzorgde krullenbollen. Ik was direct geïnteresseerd; Dit wilde ik proberen!

Curlsys in het Westland (vlakbij Den Haag)

Bij binnenkomst wordt ik al hartelijk ontvangen door Joy, de eigenaresse van de zaak, die toevallig ook mijn haar zou knippen. Zij vertelt dat een aantal kapsters in haar salon zijn opgeleid op een krullen academie met Curlsys, een speciaal systeem om krullen te knippen. Om dit onder de knie te krijgen, zijn er heel wat uren oefening aan voorafgegaan. Het systeem is niet eenvoudig; je moet namelijk links- en rechtshandig leren knippen.

Terwijl Joy vakkundig met mijn haar aan de slag gaat, vertelt ze dat het bot afknippen of snijden van een krul, de pluis veroorzaakt. Bij curlsys wordt het haar rond weggeknipt. Nadat mijn haar aandachtig geknipt is, wordt het nogmaals gewassen en met conditioner behandeld om het te verzorgen.

Haarstyling voor krullen

Daarna wordt mijn haar geföhnd met een diffuser (trechtervormig verlengstuk voor je föhn met pinnen erop en gaatjes erin om de warme lucht te verspreiden). Met de diffuser til je het haar vanaf de punt op hou je de diffuser hoog tegen het hoofd waardoor de krul opgekruld kan drogen. ‘De diffuser gewoon stil houden, niet ermee gaan draaien’, tipt Joy. ‘Daar krijg je pluis van’.

Nadat het gedroogd is, wordt er nog een heerlijk geurende stylingcrème in mijn krullen gekneed. Mijn haar voelt duidelijk anders. De krullen zien er veel beter uit, zijn ronder, ik heb veel volume en het voelt heel lekker luchtig en licht. Ik ben heel blij met het resultaat!

Tips van de haarstyliste

Joy gaf me nog verschillende tips voor de verzorging en styling van mijn haar die ik jullie gelijk zal doorgeven;

 • Gebruik producten die speciaal voor krullen bedoeld zijn, die verzwaren je haar niet. Vrijwel alle goede haarproduct-merken hebben wel een speciale krullen-lijn. Vraag advies aan je kapper, die weet wat jouw specifieke haarsoort nodig heeft; vochtinbrengende producten, intensieve voeding, een lichte leave in conditioner of juist een olie.
 • Niet te vaak wassen, daar wordt het slap van. Om de 2 à 3 dagen wassen is voldoende. Als je vaak sport, kun je je haar ook gewoon met water uitspoelen.
 • Droog krullend haar niet uitkammen of borstelen, dat is vragen om een pluizenbol.
 • Het beste kun je na het wassen, conditioner in de punten doen en het alleen nog met de conditioner erin doorkammen met een grove kam of met je vingers voordat je het uitspoelt.
 • Gebruik af en toe een haarmasker voor diepe verzorging
 • Voorkom gespleten haarpunten; ga niet met een handdoek over je haar wrijven, alleen droog deppen.
 • Houdt geen handdoek om je hoofd gewikkeld terwijl je haar droogt. Om je krul te stimuleren, moet je haar los hangen en in de krul kunnen veren.
 • Gebruik een krullen mouse of krul versteviger om je krullen tot leven te wekken, bij voorkeur zonder alcohol er in, wat je haar uitdroogt.
 • Droog je haar met de föhn met diffuser terwijl je hem stilhoud en stel hem in op de minst warme stand en zachtste snelheid.
 • Gebruik na het drogen een wax, olie of creme om pluis tegen te gaan en wat glans aan je krullen te geven.
 • Nog een tip van mij: Ruil je katoenen kussensloop in voor een satijnen of zijden kussensloop, bijvoorbeeld van Satinsleepers. Je haar blijft “haken” op de “ruwe, matte” structuur van katoen maar het glijdt weg over glad satijn. Hierdoor ga je het klitten van je haar en gespleten haarpunten tegen.
 • Lieve groet, Sandra

  Visagiste & haarstyliste De Lier
  www.sandravanuffelen.nl

  De ‘krullenpoli’ van Poeldijk

  Miranda Timmer Curlsys

  Knipinn_Krullen_Kapper_01

  AUTEUR: Nicolette van der Werff | Foto: Nico Schouten
  PUBLICATIEDATUM: 08 jan 2016, 12.27 uur

  De ‘krullenpoli’ van Poeldijk

  Kapsalon Knipinn in Poeldijk oogt als een gewone dorpskapper. Maar stiekem heeft de zaak een reputatie die reikt tot grote steden. Vrouwen uit het hele land komen ernaar toe, aldus het AD.

  Zeven jaar geleden hoorden de kapsters van de Knipinn van een nieuwe techniek waarmee je krullen in iemands haar zou kunnen knippen. “Geloof je het zelf?” dacht Anita van Bergenhenegouwen (44) uit Poeldijk, aanvankelijk. Samen met collega Jessica van der Stok (29) uit Honselersdijk ging ze weekenden lang op cursus om ‘dikke, vette krullen’ te leren knippen. De techniek schijnt niet eenvoudig te zijn.

  “Je moet zowel met je rechter als met je linkerhand kunnen knippen”, vertelt Joy van Bergenhenegouwen (20) die destijds een zaterdagbaantje in de kapsalon had en inmiddels eigenaresse is.

  Krullenacademie

  De eerste maanden na hun afstuderen aan de krullenacademie oefenden de kapsters op modellen. Echte klanten durfden ze niet aan. Dat kwam pas aarzelend, na een paar maanden, op gang. Toen die laaiend enthousiast reageerden, was het hek van de dam en deed mond-tot-mondreclame de rest.

  Ook Catherina Dörr uit Voorburg zit met een blij gezicht voor de spiegel bij de Knipinn. “Ik ben talloze malen verknipt in de meest exclusieve salons”, zegt Dörr die zelfs naar een ‘sterrenkapper’ in Amsterdam ging. “Mijn haar is kroezig en een normale kapper weet blijkbaar niet wat hij daarmee aan moet. Toen ik op een dag mijn schoonzusje met een lekkere bos krullen zag verschijnen, boekte ik meteen een afspraak bij haar kapper. Nu ben ik vaste klant”, zegt Dörr, die de autorit van 20 kilometer geen probleem vindt.

  Ook andere klanten, uit het Westland en ver daarbuiten, zien de Knipinn eerder als een ‘krullenpoli’ dan als een kapsalon. Ze hebben elders nare ervaringen opgedaan met te kort geknipte lokken of snijtechnieken die pluishaar creëerden en komen sindsdien naar Poeldijk. De krullendokters van de Knipinn blijven nuchter onder de loftuitingen en geven een stadse dame die van ver komt de tip om, nu ze er toch is, wat meer van het Westland te proeven. “Vaak raden we Theetuin De Bongaard aan”, zegt Joy. “Maar we sturen ze ook door naar de Hoofdstraat in De Lier om daar lekker te gaan winkelen.”

  Knipinn_Krullen_Kapper_03

  Winnaar Leukste Kapsalon van het Westland!

  Miranda Timmer Uncategorized

  In 2015 werd alweer de vierde editie van de Verkiezing Leukste Kapsalon gehouden.
  Dankzij al jullie stemmen en inzet is kapsalon Knipinn de winnaar geworden van de gemeente Westland.
  Wij zijn ontzettend blij dat wij deze eretitel hebben gekregen en we willen daarom iedereen bedanken voor het stemmen!

  Alle gemeentewinnaars worden gehuldigd tijdens de Award Uitreiking!
  Op 21 september 2015 vindt de feestelijke Award Uitreiking plaats op het prachtige Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.
  Alle gemeentewinnaars worden daar gehuldigd op het podium.
  Tijdens de Award Uitreiking worden de provinciewinnaars en de landelijke winnaar bekend gemaakt.

  Voor meer informatie, ga naar de website www.kapsalonvanhetjaar.nl

  Verkiezing Leukste Kapsalon 2015

  Miranda Timmer Uncategorized

  Het is bijna zover!
  De Leukste Kapsalon 2015 verkiezing gaat donderdag van start.

  Vanaf overmorgen (2 april 2015) kunt u dus stemmen en uiteraard hebben wij uw stem hard nodig.
  Dus stem vanaf morgen op onze kapsalon en maak kans op een gratis knipbeurt.

  Ga naar www.kapsalonvanhetjaar.nl

  VIPinn spaarkaart

  Voel je als een VIP bij Kapsalon Knipinn!

  Miranda Timmer Uncategorized

  Bij Kapsalon Knipinn hebben we een nieuwe spaaractie speciaal voor de dames!
  Spaar nu voor gratis haarverzorgingsproducten en voel je als een VIP met onze VIPinn spaarkaart.

  Deze spaarkaart dient binnen 2 jaar te worden volgespaard en is persoonsgebonden.
  Neem deze spaarkaart mee bij elk bezoek en ontvang een stempel.
  U kunt sparen tot welk product u wilt.
  En is de spaarkaart vol, dan krijgt u van ons weer een nieuwe spaarkaart, zodat u weer opnieuw kunt sparen.

  VIPinn spaarkaart

  Het schaartje is overgedragen!

  Miranda Timmer Uncategorized

  We bedanken Leonie van Bergenhenegouwen voor haar 20 gezellige jaren als eigenaresse van onze kapsalon.
  Afgelopen oktober heeft zij het schaartje overgedragen aan haar opvolgster Joy van Bergenhenegouwen.

  Uiteraard verandert er voor u als klant niets en bent u met uw hele gezin nog steeds van harte welkom in uw vertrouwde kapsalon.
  Wij hebben er zoals altijd weer heel veel zin in!

  Tot ziens!

  Team Kapsalon Knipinn

  Team Kapsalon Knipinn

  Meer vraag door mannen naar Curlsys

  Miranda Timmer Curlsys, Kapsalon

  Man-met-Curlsys-voorManmetCurlsysSteeds meer mannen vinden de weg naar kapsalon Knipinn in het Westland voor een mooie kop met krullen. Een permanentje? Nee hoor. Het gaat om krullen knippen. Mannen die al slag of krullen hebben van zichzelf kunnen met Curlsys hun pluiskrullen verminderen of meer volume krijgen. Om deze bijzondere kniptechniek toe te passen moet het haar minimaal 10 centimeter lang zijn. We gebruiken hiervoor speciale scharen en de manier van knippen zorgt voor een slag, die u nog nooit eerder zag.

  Er volgen binnenkort meer foto’s van mannen met mooie krullen door Curlsys.

  Bekijk het fotoalbum.